کتاب اسرار قاسمی نسخه فارسی
عنوان اصلی کتاب اسرار قاسمی ” هذا کتاب اسرار قاسمی در علم کیمیا و سیمیا و هیمیا و لیمیا و ریمیا” است. مولف کتاب اسرار قاسمی، ملاحسین کاشفی بوده و دارای جلد اول 166 صفحه و جلد دوم 60 صفحه می باشد.
کمال الدین حسین بن علی سبزواری (۸۴۰ ه ق سبزوار – ۹۱۰ ه ق هرات) مشهور به مولانا حسین واعظ کاشفی، نویسنده عالم جامع العلوم، منجم، مفسر قران، پرکار، ریاضی دان و واعظ تاثیرگذار در عصر تیموریان بود. عمده شهرت وی به واسطه نگارش مقتل روضه الشهدا است که در دوران صفویه برای اجرای روضه خوانی و تعزیه مورد استفاده قرار می گرفت. کاشفی تخلص وی بود و از آنجا که به وعظ و نصیحت مردم می پرداخت به واعظ مشهور بود.
اسرار قاسمی مصور
ملاحسین کاشفی رساله اسرار قاسمی را در باب علوم خفیه در سال 907 و به نام جلال الدین امیر سید قاسم، از امرای دولت و نقیب علویان، به نگارش درآورد. کاشفی این کتاب اسرار قاسمی را با حروف رمز و با نثری دشوار نوشت تا فقط برای خواص قابل استفاده باشد. پسرش، فخرالدین علی صفی، کتابی به نام کشف الاسرار برای ساده سازی آن کتاب نوشت.
کتاب اسرار قاسمی، کتابی بسیار فوق العاده در باب علم سیمیا و کیمیا و ریمیا و لیمیا و هیمیا است. باید دانست که پی بردن به نسخه هایی که در فصل کیمیا و سیمیا و ریمیا مرقوم است به جز دانش اشکال حروف که مصنف آن ایجاد می کند، مشکل است. حل این مشکل بدون آوردن نظر در آن انجام نمی شود. برای تسهیل این شکل و فهم عوام، حل رموز آن را به حروف هندسه آورده و بالای هر یک از آن اشکال عدد هندسه را درج کرده است. که عامل در وقت استخراج، آنها را از روی حروف هجی دریافت می کند. سپس نظر بر آن صفحه قرار می دهد که مطلب مفهوم می شود.
علوم غریبه چیست؟
همان طور که می دانید کتاب اسرار قاسمی در دسته علوم غریبه قرار دارد؛ علوم خفیه یا علوم غریبه یکی از شاخه های علوم در تقسیمات قدیمی دانش ها در نظام آموزش مدارس اسلامی بوده است. علوم خفیه یا علوم غریبه به نیرو های مافوق طبیعت می پردازد. اصطلاح علوم غیبی در قرن شانزدهم برای اشاره به طالع بینی، جادوی طبیعی و کیمیاگری استفاده می شد. امروزه شبه علوم محسوب می شود.
فهرست مطالب کتاب اسرار قاسمی
- در باب عمل عطارد و طریقه خواندن و عمل به آن
- اگر کسی خواهد از آفات و بلاها محفوظ باشد.
- اشکال عدد هندسه عامل در وقت استخراج آنها
- در باب تعویذات کواکب
- در باب علم کیمیا و سیمیا و ریمیا و لیمیا و هیمیا
- دعوت کوکب مشتری، دعوت کوکب شمس, دعوت زهره, دعوت عطارد, دعوت قمر, دعوت… و متعلق به چه روزی از ایام هفته…
- در باب عمل برآورده شدن حاجات گوناگون و دستورات آن
- حروف تهجّی
- در باب عمل تسخیرات کواکب و نجوم
- قمر, دعوت… و متعلق به چه روزی از ایام هفته…
- در باب عمل شمس و تسخیر شمس و طلسم تسخیر آن
- و هزاران مطالب و ادعیه و طلسمات دیگر….
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.