کتاب خاطرات یک شاهدخت بابلی
کتاب خاطرات یک شاهدخت بابلی نوشته ماریا ترسا اسمر می باشد. او کتاب خود را در دو جلد ۷۲۰ صفحهای نوشته است. که این کتاب در اوایل سده نوزدهم به رشته تحریر درآمده است. در این کتاب خاطرات سفر های ماریا ترسا به ترکیه، لبنان، سوریه و اسرائیل آمده است.
ماریا ترسا اسمر کیست؟
ماریا ترسا اسمر، نويسنده زن آشوری، در سال ١٨٠٤ در تل كپه عراق بهدنيا آمد. پدرش امير عبدلا اسمر نام داشت. از او كتاب خاطراتی به نام خاطرات يک شاهدخت بابلی باقی مانده كه تا به امروز بینظير است. او در کتاب خود حتی حرم سلطان های ترکیه را نیز، به تصویر کشیده است. که در سال ۱۸۴۴ میلادی این کتاب به زبان انگلیسی ترجمه شد.او در اروپا به نام شاهدخت بابلی معروف و در فرانسه در گذشت.
قسمتی از کتاب خاطرات یک شاهدخت بابلی
ماريا ترسا توانست با وجود موانع فراوانی که بهعنوان يك زن آشوری در زمان حكومت عثمانی ها بر سر راه او قرار داشت، مدرسه ای مخصوص زنان در بغداد احداث كند كه مورد استقبال ميسيونر های اروپايی قرار گرفت. همين ميسيونرها با پرداخت رشوه به دولت تركيه، توانستند امتياز آن مدرسه را از ماريا بگيرند. ماريا که غرق خشم و ناميدی بود و از دوستان مسيحی اش زخم ديده بود، در پناهگاهی به اعراب بدوی پناه برد. او با اعراب زندگی كرد و به ضبط وقايع روزانه آن ها، عروسی ها و مراسم های آنها با جزئيات دقيق پرداخت.
او در چند خط آغازين از پيش گفتار كتاب «خاطرات یک شاهدخت بابلی»، چه زيبا می نويسد: خوشحال كسانی هستند كه در طول دوران جوانی، با برخورداری از درجه ای از سلاست،مسير های زندگی را طی میكنند،و در سنين بالندگی، از صلح و قناعت لذت میبرند. آنها می توانند در اوقات فراغت، با تمام روشنی يك ذهن خالی از دغدغه، غم و اندوه گذشته، خاطراتی كه حتی تا به امروز به آسايش كنونی آنها اضافه می شود را روايت كنند. زندگینامه ی آنها به راستی پر از فصل های رنگی و زيباست.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.