کتاب جوغن نامه
بخشی از کتاب جوغن نامه
نماد جوغن ها در کتاب جوغن نامه
معرفی نماد انواع جوغن ها در کتاب جوغن نامه و دلیل استفاده از آن به شکل زیر می باشد. که عبارتند از:
جوغن مستطیل: این جوغن در کتاب جوغن نامه نماد دنیا مردگان و کروکی تونل های زیر زمینی بوده است. و کشف ورودی آن (پلمپ شده با ساروج سفید و ملات سنگی)، بسیار دشوار است.
جوغن و اسکنه مقبره های خانوادگی: جوغنی به تعداد ۳-۷-۹ مربوط به مقبره های خانوادگی بوده که به صورت طبقاتی قرار گرفته اند. جوغنی بزرگتر اشاره به مقبره پدر و بقیه مربوط به دیگر اعضا خانواده می باشد.
جوغن مثلث: جوغن مثلث در کتاب جوغن نامه به دو صورت متفاوت تفسیر می گردد. در صورتی که بر روی صخره سنگ حکاکی شده است. و تقریبا زاویه ها برابر باشند بدون شک مربوط به مقبره اتاقکی فرد یهودی بوده و بسیار ارزشمند است.
جوغن بیضی: اصطلاحا حکاکی دراز مربوط به دوره ساسانی بوده و اشاره به گور دخمه زمینی سنگی دارد. (نوعی مقبره که بر روی سطح زمین و داخل صخره های سنگی ساخته شده است. سردار نظامی را همراه با کلیه لوازم شخصی در آن دفن می نمودند. و سپس به جای ساروج و ملات یک تخته سنگ بزرگ همراه با نوشته بر روی آن می گذاشتند).
جوغن مربع: این جوغن در کتاب جوغن نامه یکی از حکاکی های سنگی با ارزش بوده که برعکس حکاکی بیضی، مربوط به گور دخمه سنگی صخره ای می باشد. (نوعی مقبره که بر بالای کوه قرار گرفته و در دل صخره و سنگ ها ساخته شده است).
تقسیم بندی کاسه ها و جوغن ها
در کل کاسه ها و جوغن ها در کتاب جوغن نامه و انواع جوغن ها به صورت های زیر تقسیم می شوند:
از نظر عمق و اندازه :
- کاسه و جوغن ها از لحاظ اندازه در کتاب جوغن نامه به سه گروه کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم می شوند.
- کاسه و جوغن ها از لحاظ عمق هم به صورت عمیق و هم به صورت کم عمق یافت می شوند.
از لحاظ وضعيت :
کاسه کنده شده روی سنگ:
فهرست کتاب جوغن نامه :
- محاسبه طول شیار را اندازه گرفته و معمولا مسیر و جهت به طرف شمال غربی و توابع می باشد. و اگر شیار به طرف زمین و پایین می رود هدف در همان جا وزیر می باشد.
- جوغنی که در کنار کانال آب باشد=اشاره و تاکید بر دفینه درون یک جاه دارد.
- اگر جوغنی مساوی در قطر وعمق به صورت کاملا دقیق باشد یکی از جوغن های بسیار معروف می باشد که هدف در زیر همان جوغن می باشد.
- جوغنی که به صورت حلزونی است. این جوغن شیاری بلند از آن خارج شده باشد.
- محاسبه= قبر در انتها شیار می باشد.
- جوغنی که بصورت عمودی در دیواره سنگ یا صخره اما به صورتی که دهانه آن مایل ورود به زمین باشد.
- محاسبه =هدف در روبروی دهانه وو در خاک می باشدکه بافاصله 2 متر یا تا کمتراز 3 متر می باشد.
- جوغنی که قطر و قاعده یا ته آن باهم مساوی باشد =دلالت و تاکید بر مال دارد و هدف معمولا درون صخره می باشد.
- جوغنی که شیار بسته دارد. یعنی دو سره شیار به خوده جوغن ختم می شود. که اشاره به یک قبر مهم در همان نزدیکی و درون سخره دارد.
- جوغن که به شکل فنجان قهوه باشد و قطر آن از 3 تا 5سانتی متر باشد اشاره به ثابت بودن همین نماد دارد و در اصطلاح آخرین نماد است. معمولا همراه و در کنار یک علامت دیگر و در بعضی مواقع هم به صورت تکی دیده می شود.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.